Trend Baju Kerja 2014

Sekarang zaman orang nak kaya raya, zaman nak hidup sengsara sebab duit semua takda nilai sebab harga barang dah naik, jadi semua orang nak save duit. Termasuklah baju kerja sekarang ni , semua kena jimat belanja . Oklah sekali bila aku check lagi keyword yang jarang orang bincangkan. Oklah jom kita tgk trend baju kerja orang sekarang.

trend,baju,kerja,kanak,kanak,2014,business,
Baju Kerja Kanak Kanak

1. Baju Beruniform

Badan rasmi kerajaan, pasukan keselamatan termasuklah pak guard mat yo, macam macam dan dari dulu sampai sekarang mesti pakai baju beruniform, segak dan bergaya, kalau urusan rasmi dan berkawat, mesti pakai baju ni. Segak fan Sedia Berkhidmat.

2. Baju kemeja

Hoo yang ni kerja ofis biasa, baju kemeja, lectuter dan macam macam lagi trend baju kerja macam ni. Kalau ada meeting khas, pakai blazzer sikit kasi nampak segak, pastu mesti pakai tie kalau orang kroje bank. Oklah barulah macho dan beretika.

3. Baju F1

ramai orang ckp baju f1 ni memang segak. Bukan baju untuk racing F1, tapi abg aku kata namanya baju F1, kemeja khas untuk sesebuah group. Contoh macam macam ada, ko tgk ada group zakat, pegawai kerajaan, baju mcdonald, kfc, kumpulan prudential, semua ada baju ni.

4. Kolar Biru

Mat kilang, minah kilang, baju semua sama. Hoo warna biru juga. Kalau nak tgk baju kilang, baju technician pun ada jaket dia tersendiri. Hoo tapi aku tgk Panasonic, engineer boss sume pakai baju jaket sama, tak kira pangkat, memang disiplin sungguh.

5. T-shirt dengan selipar

Hahahha yang ni memang orang kerja sendiri, kerja kat restoran biasa, gerai, dan orang buat business internet pun selamba kodok je pakai tshirt dengan seluar slack biasa. Selipar made in china. Selamba gila, janji sales masuk.

6. Baju sukan

Yang ni untuk player bola, luncur ais, pelari pecut dan macam macam lagi  hooo memang superblah. So jersey bola tuh ramai orang biasa pakai. Best betul

7. Tak Pakai Baju

Yang ni pun ada juga, kerja jadi model, sampai tak pakai baju pun ada, lagi senang, hahahha, kerja ni banyak ada, tapi mahu fikir sendirilah.




Comments

Popular Posts