Supermom Bergembira di Tasik Shah Alam

Seronok dan Penat, itulah yang dikatakan perkara terbaik bila kita bersungguh sungguh nak buat sesuatu perkara. Oklah pada tahun baru 2014, bermulanya lagi episod kedua, acara kedua sejak tahun lepas, team Supermom telah menganjurlan Lets Get Fit and Fun. Seperti tahun lepas , tahun ni lebih baik dan ramai muka muka baru yang join . Sungguh seronok sekali dan ramai juga yang hadir dan turu meriahkan lagi sambutan tahun baru dengan lebih sihat dan cergas. Kalau setiap hari cergas , ada harapan aku nak kurus dengab comel dan hensem seperti Tom Cruise !!!


line dancing tasik shah alam



Closing Malam Tahun Baru

Pada tarikh 31 .12.2013, aku siap bersedia nak closing dengan anak cucu Rumah Mesra Ceria RMC yang penuh suka dan happy belaka. Bayangkan aku berperang dengan whatapps , ho nasib baik aku sempat tukar samsung galaxy mega aku ni, sebab dulu aku cuma apakai Nokia Lumia 800, tapi kuasa closing dan touching dengan anak anak memang menjadi dengann hp baru ni. Alhamdulillah , sampai pukul 11.50 pun masih ada anak yang nak topup UV . Hoo so sungguh seronok sekali. Dalam banyak banyak benda yang best, closing kali ini sungguh menarik. Salah satu best nya business Shaklee ni ialah walaupun stokis dan HQ tutup, tapi kuasa online yang terbaik dan tak tersangkut pada malam tuh membuatkan kitorang boleh closing dengan gembira. Apapun saya ucapkan tahniah kepada yang efektif dan mencapai target, dan tak lupa juga yang paling penting sekali kepada yang naik rank, Mezamin, Norliza, Zana, Isma, Jiha dan Lin Alin. Hoo mengcatat rekod cucu potong ranking mak, dan paling ramai naik rank dalam sebulan untuk team RMC kami, tahniah semua. Malam tuh juga menyambut detik 12 mlm dengan mengucapkan tahniah kepada semua team rmc yang berjaya dan poster leader yang efektif. Kamu semua buktikan yang terbaik. Syabas Betty !!!!

Hilang Arah

Pada pagi yang sunggih indah, cuaca yang baik dan cerah di Shah Alam, ramai pula yang hilang arah tuju, disebabkan ramai yang tak tahu tempat, kami pun dengan selambanya cop tempat di bahagian tasik raja lumu, dekat je dengan masjid negeri dan di bawah bangunan MBSA. Tempat yang ada kubah warna kuning ni, memang sempoi. Oklah , masa tu aku bergaduh sikit nak tentukan tempat untuk kita gathering. Hoo sebenarnya aku pun tak tahu team line dancing yang nak guide kitorg tuh. Hoo lepas dah parking makanan , barulah tahu rupanya team baju purple yang aku ternampak tadi tulah yang nak lead kitorang menari tahun baru 2014 ni. Hoo yes, lepas dah parking makanan, kitorang terus ke tempat line dancing tak jauh dari kubah kecil tuh.

Line Dancing Queens 

Hoo inilah mommy cakap tuh. Team line dancing queens berbaju purple, yang diketuai oleh kak long Aunty Reen, semuanya awet awet muda belaka, yang kebanyakan umurnua dah tahap nenek , umur 50 tahun ke atas. Badan semua cun cun, masih kuat bergerak dan menari. Hoo best tuh, kitorang semua enjoy buat linde dancing ni, sambil menari tak ikut step. Kelakarnya aku main selamba je menyanyi lagu 1 satu Malaysia, dan paling best nyanyi lagu latin, nasib enjoy dan fokus untuk melakukan yang terbaik. Sebab ada satu masa tuh, hanya kami sahaja team Supermom yang kena menari, yang aunty purple tuh semuanya duduk tepi bagi semangat kat kitorang. First cubaan tu ada silap step, tapi second try memang best, aku dengan adik ipar khairul duduk depan sekali, sebab kitorang dua orang je yang laki yang masih bersemangat nak menari hahahha. Nantikan post pasal line Dancing Queens ni

YMG Paling meriah ?

Lepas dah bertukar tukaran hadiah, tibalah masanya untuk bertukar-tukar hadiah sambil makan , ada yang bawak nasi lemak, biskut, dan durian pun ada yang dibawa khas oleh Ana Lyana. Hooo, terbaiklah, aku cuma bawa air USRAH je, senang, Ainul pun tak sempat nak masak apa-apa, tak larat  sungguh . Tapi bila kami bertukar-tukar hadiah, memang terbaiklah, saya sebagai pengerusi majlis yang tak berapa nak kurus ni sempat mengira team mana paling ramai. Hooo rupanya Mila anak si Nora tuh, paling ramai bawak geng dia turun padang. Hooo, rasanya ramai, dan boleh dikatakan team YMG paling ramai datang program kali ini. Hoo tahniah tahniah !!!

RMC pun Comel Jugak

Sebab tak mahu kalah jugak dengan team lain, aku pun ambil kesempatan untuk memperkenalkan anak anak RMC yang naik rank haritu, Zana dan Jiha yang berjaya naik rank Sr Supervisor, tahniah tahniah. Hooo, nampaknya tugasan mereka makin berat, tanggungjawab makin besar. So lepas ni, kenalah berusaha lebih gigih lagi, kuatkan hati dan mental untuk terus berjaya dunia dan akhirat. Ingatlah Allah selalu, sebab mu ingat Allah, barulah rezeki tu mudah datang. Apapun selepas tuh, kami pun ambil gambar bersama-sama mommy hadhatina, kasi tiup sikit untuk naik Coordinator bulan ni. HOOO YES !!!

Kita Faham Apa Yang Kita Buat

Buat menutup entry yang berbunga bunga ni, aku cuba petik kata kata Master Epul jaguh time tuh, Lambat atau Cepat, yang penting kita faham apa yang kita buat. Hoo rasanya begitulah kata kata seorang jaguh lumba motor negara. Buat anak anak RMC, ingat kata kata tuh, biar kita faham kenapa kita lambat, kenapa kita cepat, kenapa kita perlu alami dan hadapi setiap cabaran dan dugaan itu, jangan kamu semua naik , dan tak mengerti setiap perjalanan itu, kerana ianya akan memakan diri sendiri kelak. Oklah, perjumpaan yang seronok, dan lepas tuh pulak, si jiha dan noraini datang rumah belajar blog, hooo sungguh penat, amat penat, tapi BERSEMANGAT !!!!



downline shaklee ainul mustafa

Comments

Popular Posts