Kenapa Hospital Ramai Orang Pada Hari Isnin

Salam sejahtera semua, sementara nak ditunggu oleh gadis kaunter HQ yang cun melecun ni, ada baiknya saya buat blog sikit. Nak berucap macam Anwar Ibrahim tak reti, so marilah kita berbincang mengenai isu ini. Selalu memang perasan, dekat Hospital DEMC ni hari Isnin mesti ramai. Tak tahulah sebab apa, tapi boleh dikatakan ramai yang nak jumpa doktor hari Isnin tak pula masuk pada hari lain. Jadi saya pun terfikir beberapa sebab musabab yang boleh dijadikan bukti untuk kajian saya ini.


hospital,demc,ramai,orang,isnin,sibuk,penuh
Hospital DEMC

1. Anak Demam Hujung Minggu

Hoo tentu sekali kalau anak dah sarat demam hujung minggu, memang confirm pergi klinik, lepas tuh tetiba teruk sikit, kena tunggu pakar datang hari isnin ni.So jawabnya kenalah bersabar dan tunggu hari isnin. Itpun kalau dr ada, kalau dr takda, sukarlah sikit, cari dr lain.

2. Nak Elak Monday Blues

Hoo sapa nak kerja hari isnin kena datang pukul 8 pagi camtu. Jadi cara paling best ialah buat temujanji pada hari isnin. Jadi senanglah nak rilek sikit masuk ofis lambat dan sebagainya. So macam macamlah bawak bini pergi checkup dan sebagainya.

3. Hari Mudah Dapat Appointment

Betul juga tuh, kekadang masa Isnin nilah senang nak ada free time nak jumpa doktor. Sebabnya pun Isnin belum panas nak bekerja bersungguh sungguh. Selalu masuk 2nd day baru kerja banyal dan sebagainya. Jadi masa ni mungkim free sikit nak buat appointment dengan doktor pakar

4. Memang kebetulan ramai

Hahahha yang ni mungkin kebetulan jelah masa saya pergi DEMC haritu ramai orang kat Hospital. Mungkin masa tu ada promosi buy 6 free1 macam Alfalfa Shaklee. So masa saya pergi tu dah kebetulan atau ketentuan tuhan bak kata Fathul Bari. So kalau ramai tuh bersabalah jelah


Popular Posts