Kelas SEO Rumah Mesra Ceria

Pada hari Ahad bertarikh 5/1/2014, jadilah satu sejarah penting dalam aktiviti rumah mesra ceria RMC, di mana kami anak beranak berkelana untuk memberi sedikit tunjuk ajar kepada para anak cucu cicit kami dalam RMC. Aktiviti kami dimulakan dengan kelas blog di Ampang di rumah abang saudara saya dr Harris Shah dan seterusnya ke rumah Zana, yang baru je naik rank Sr Supervisor. Cerita yang dihuraikan seperti di bawah


kelas blog



Jejak Ampang

Kalau nak cerita Ampang dengan sejarah hidup aku ni memang ada, sebab family babak aku, sebelum pindah shah alam, memang menetap di Ampang, dan kakak aku yang sulung sempat bersekolah di Ampang. OKlah, tapi kali ini, kami melawat abg sedara saya yang baru je 2 bulan menjadi Shaklee Independent Distributor. Dalam masa ni, saya dah tolong dia tukar template yang baru, lebih cool dari template yang lama. OKlah, selain itu saya share sedikit tentang SEO, dan ajar dia melihat keyword yang masuk ke blognya. Apapun dah cabar dia untuk naik rank bulan ni, bolehlah merasa 1 gram goldbar !!!

Misi Putrajaya

Selepas habis berborak dan bercerita dan berkelas dan makan sedap di Ampang, kami terus bergerak menuju ke Ampang. Nasib baik pakcik WAZE ada tolong, biasalah, cara paling mudah nak ke Putrajaya ialah dengan keluar ke MEX, melalui AKLEH. Sesat juga, biasalah, tak pernah cuba , dan memang dari dulu masih tak reti jalan kat Kuala Lumpur yang penuh pancaroba. Anak cucu cicit team ALT, MMC, dan team Ismaliza, TAK TAHU LAGI, TTL, telah datang, masa tu kami bincang dan sedikit sharing tentang SEO. Sebelum ke otimize keyword, saya suruh mereka membuat observation tentang SEO, kata carian dan result yang keluar di pencarian google. Jadi kat situ saya dan para para sakura faham dan tahu apa itu SEO dan macam macam lagi.

Hadiah dan Makan

Sesi paling penting sekali ialah makan rojak UNITEN dan kek ais skrim yang sedap yang dibuat oleh Suriati Abdul Halim, piut kami, hehehe, memang sedap dan boleh diperbaiki dengan gunakan produk shaklee macam Meal Shake atau Cinch. Hadiah khas untuk yang naik rank dan efektif. Tahniah kepada Ana Lyana, Zana dan Isma, semua ni satu row terus, hehehe. MEmang superb dan fantastik sungguh. Bulan ni usaha lagi, terus naik Coordinator yehaa.

Comments

Post a Comment

Popular Posts