GUV dalam Shaklee

Salam sejahtera dan selamat pagi kepada warga pembaca blog saya yang sempoi lagi mesra ini. Dalam banyak banyak persoalan nuffnang, antara yang baru bertapak keyword yang masuk dalam blog saya ialah GUV SHAKLEE. Hooo, apa pulak GUV shaklee ini, oklah, untuk pagi ini, jom santai santai kita bincang pasal GUV dalam shaklee ini, bunyi macam kereta SUV, tapi beza berbeza ok !!


buat duit dengan shaklee


UV dan PV

Kalau dalam Shaklee ini, memang senang je nak kira bonus. Katalah korang ni join bawah aku, lepas tu, korang buat sales sorang sorang, so setiap barang yang korang beli tu ada UV dan PV. UV ialah unit volume dan PV ialah purchase volume. Harga retail pulak lain. So UV ni nak tentukan korang ni layak dapat bonus berapa banyak. Katalah tgk UV, dapat bonus dalam 8%, so 8% ni akan terus kali dengan jualan yang korang buat. Hhaha, kan senang, so paling power, personal PV terus kali dengan 21%. Tu dah tahap leader tuh.

GUV

Kalau dah ramai anak cucu cicit, GUV lah kiranya . So kat sini, macm macamlah strategi nak kira GUV. So kalau dalam Shaklee tu, dah lepas 3000 GUV, dah boleh naik rank ke Supervisor, dan macam macam lagi syarat nak naik rank. So kat sini korang boleh buat percaturan macam mana nak score 3000 ni ok ?

Car Bonus

Lagi lagi ini qualification untuk dapat duit, nama duit tu just nama sahaja, bukan dapat kereta. Dulu dapat kereta, sekarang Shaklee bagi duit je. So yang ni pun kena tengok GUV kita, anak anak kita, dan kira, dan dia di panggil Car UV. Tapi apapun ianya tetap bergantung 100% kepada GUV kita dan sedikit portion dari anak cucu cicit kita !!!

Break Leader

Kalau salah percaturan, habis anak kita yang dah jadi leader, kita kurang GUV, kita masuk balik bawah ketiak mak kita, anak kita tu yang stand alone jadi leader, so penting ni , ramai yang terkena, adui !!! So break leader ni memang adil, sapa rajin dia dapat . Dalam Shaklee pun GUV anak anak leader ni ada percentage dia juga. Dari atas sampai ke bawah, bergantung pada rank anda !!!

Conference

Point nak melancong ni, pun kiranya pun GUV, hooo, tapi adalah lagi kelayakan dan syarat tambahan nak point banyak pergi conference. So kenalah rajin rajin ye besarkan GUV korang, barulah banyak point nak pergi conference

Macam Mana nak GUV Banyak ?

Yang ni macam macam cara boleh, so kalau nak tahu lebih lanjut, maybe boleh tanya terus kepada upline kornag yang paling power dalam sejarah Shaklee. Oklah, itulah sahaja sedikit notes pasal GUV dalam Shaklee, kalau ada tambahan, maybe boleh selit kat bahagian komen !!!

Comments

  1. sedang gigih membesarkan puak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, yang penting bukan puak, kalau puak tak buat sales tak guna jgk tu bert

      Delete
  2. wah semua sibuk promote produk nie hehehe

    ReplyDelete
  3. ni part paling best.. bonusss
    http://www.duniakecantikankesihatan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. penah Jumpa MLM yang
    1. Tiada sistem pairing-1 line pon boleh hidup
    2. Tiada sistem uv/guv/pv/sv-bonus semua dikira dari harha runcit
    3. untung 1 produk stat dari 15 - 48%

    0193810251

    ReplyDelete
  5. memang best la penerangan nie...
    tepat dan ringkas

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts