Jenis Rakan di Facebook

Salam sejahtera semua rakyat bumi. Sebelum ni korang pun tahu aku suka sangat tulis pasal facebook, fan page dan macam macam tips lagi yang aku merapu dalam entry yang diletakkan sebagai label business. Oklah untuk memuaskan semua pihak, kali ini aku nak cerita sikit pasal jenia jenis rakan yang wujud dalam facebook aku ni. Oklah ni pun pasal keyword dalam blog aku je ni. Apapun jom kita tengok apa yang menarik dalam facebook aku ni


facebook marketing

1. Adik Beradik

Yang ni kiranya standardlah bagi para para sakura yang berkecimpung dalam bidang facebook ni. Dan ramai juga ahli keluarga sanak saudara yang ada fb , memang senang nak jumpa dan buat family meeting, jemput kenduri dan sebagainya. Oklah zaman moden sekarang ni , semuanya mudah dan senang untuk berhubung sampai ada yang gile gajet walaupun dah duduk depan mata .

2. Rakan Sekolah

Masa aku mula mula but facebook, biasanya pun aku add rakan fb di sekolah lama dulu. Hoo memang bestlah, sampai aku pun tak dapat lagi news feed diorang. Ada yang unfriend pun ada , mungkin sebab list dah penuh, atau sebab tak kenal kita pun hahahhaha. Yang ada sekarang ni memang kita jenis tengok jelah, tapi aku pun jarang jumpa rakan sekolah aku. Semuanya dah busy dengab kerjaya masing masing, dah ada family masing masing dan sebagainya.

3. Rakan Universiti

Macam biasa kalau tak add bebudak sama universiti tak sah hidup sebagai seorang pengguna facebook. Oklah dari matrikulasi sama, masuk universiti, rakan master pjd dan para pensyarah pun ada facebook. Oklah senang nak dihubungi dan sebagainya.

4. Rakan Pemuzik

Golongan insan seni yang suka share pasal hasil seni mereka, ada yang dah berjaya keluar tv dan sebagainya, dan memanh ada aku add kawan yang artis.So diorang ni banyak update pasal kerjaya seni mereka. Jooo semangat pun ada aku tengok diorang siang malam praktis jamminh dan akhirnya dapat siapkan video klip, album, filem dan drama terbaru. Cuma yang sayang aku je tak dijemput lagi untuk berlakon filem kl gangster 3. Hooo macamlah aku ni hero sangat.

5. Rakan business. 

Palinh gila, paling seronok dan boleh masuk kategori paling tak beradab pun ada. Ada peniaga yang jenis ajak orang takda adab, ada yang main tag je kawan kawan, tapi yang bagusnya semangat diorang nak berniaga dan nak majukan diri sendiri dan sebagainya. Kalau yang bagus tuh, selalu share kata kata motivasi untuk menyedapkan para para pembaca news feed mereka . Oklah tuh, aku suka semangat diorang nak maju dan sebagainya.

6. Penyokong Tegar

Hahhaha yang ni pun antara rakan facebook yang paling popular masa ni, sokonglah team bola sepak apapun mereka ni bersemangat bila menang troll kalah pun kena troll, ada yang sampai gaduh besar pun adanpasal bola sepak ni. Tapi list friend aku semuanya baik baik belaka. Bila menang happy, kalah tetap cool. Biasalah adat permainan menang ada kalah pun ada.

7. Asyik nak komen

Hahhaha yang ni macam biasalah, banyak sangat isu semasa yang nak dikomen. Oklah tuh, ada yang komen bagus, ada yang kecewa dan ada yang nak mengampu. Sampai masa pun komen punya komen , habuk pum tarak. biasalah sekrang ni banyak isu ekonomi, harga barang naik dan sebagainya, semua benda nak dikomen. Oklah kekadang tu penuh hasad dengki dan sangat negatif. So kena tapis sikit cakap diorang ni.

Comments

Popular Posts