Cara Nak Berjaya Dalam MLM

Banyak sungguh orang cakap pasal MLM ni, dan ramai tak boleh nak terima pasal MLM ni sebab banyak kes tipu dan sebat duit orang sampai berpuluh ribu , sampai family pun kena pulau dan sebagainya. Tapi sekarang ni Alhamdulillah, ramai juga yang terbuka dengan sistem MLM bila kita betul betul faham dengan konsep yang betul dan tak makan duit orang, tak susah nak berjaya dalam MLM. So sebagai seorang yang tak berapa nak cun dalam bisnes shaklee ni, bolehlah gua nak kongsi sikit pengalaman gua yang pernah join pasukan burung merah dan macam macam lagi tawaran hebat .

business buat duit


1. Faham kan betul betul konsep MLM

Ramai yang tak faham konsep MLM yang betul. Pqling mudah ialah nak cut cost, kena ingat tuh, banyak benda boleh dijimatkan dengan pendekatan MLM, dari mulut ke mulut. Cara marketing begini boleh membuatkan pengedar boleh dapat untung banyak dari bayar duit kepada pengiklanan yang tentunya mahal .

2. Pendaftaran murah

Hahha ini satu lagi benda penting, pendaftaran memang kena murah dan senang. Kalau dah sampai masuk pun kena bayar ribu ribu, itu memang ada yang tak kena dengan sistem tu.

3. Bonus hanya pada SALES 

Benda paling penting dalam sistem MLM yang bagus ialah bergantung pada penjualan produk sahaja. Memang ada skim pyramid yang bayar bonus kepada rekruters yang gila nak ajak orang join business.

4. Belajar menjual PRODUK 

PERKARA paling penting dalam apa bidang business pun ialah boleh MENJUAL. itu penting, kalau bagi produk bagus pun kalau tak reti menjual, takyahlah nak bising kata MLM tak bagus dan sebagainya.

5. Kembang NETWORK

perkara subjektif dalam mencari network, bila kita diauruh cari downline banyak banyak atau fokus kepada salea sendiri sahaja. Paling penting sekali bila kita nak mendapatkan downline, apa yang penting ialah basic MENJUAL kita kena bagus, kalau tak bagus, sukar kita nak ajar dowline baru kita.

6. Jadi diri sendiri.

Apa pun , kuasa soft selling paling kuat dan paling menarik sebagai magnet rezeki kita. Pelaburan terbaik untuk berjaya dalam MLM ialah dengan mencari ilmu dan memperbaiki diri dari masa ke semasa, insyaallah orang mudah untuk menyertai kita.

7. Tak perku memaksa.

Benda paling orang tak suka ialah bila kita suka memaksa orang join kita atau beli produk kita. Kalau saya pun tak suka nak paksa orang, kita pun rasa senang dan kawan kawan pun tak menyampah tengok kita. Mereka pun faham ini punca rezeki kita, tapi pada masa yang sama mereka pun tak suka kita ni paksa atau psiko diorang join kita dengab janii janii manis.

8. Kuasai PEMASARAN ONLINE

NeoMLM , atau MLM sekarang tak boleh lari dari kuasa online, internet . Gunakan dan belajar ilmu online dwngan betul betul, fokus pada kuasa blog, fbads dan sebagainya.

9. Bertanggung Jawab

Apapun kita bila dah ambil orang menjadi downline, itu tanggung jawab kita untuk membimbing mereka dan bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku terhadap anak anak kita. Kalau mereka rajin, kita pun kena lagi rajin tolong mereka, tapi kalau dah malas, kita kena sentiasa sabar dan mencari jalan untuk membantu dia mengubah minda dan pemikiran downline kita

10. Amalan ROHANI

Benda basic ni, biasakan lah buat, bukan untuk business, tapi ini lagi penting sebagai pelancaran hidup kita. Dekatkan diri dengan Maha Pencipta, Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk kita. Jadi sama sama tingkatkan amal ibadah kita  !!!

Comments

  1. Saya ingin menyampaikan kepada seluruh TKI/TKW yang bekerja di negeri orang saya seorang TKI DI MALAYSIA pengen pulang ke indo tapi gak ada ongkos sempat saya putus asah apalagi dengan keadaan susah gaji suami itupun buat makan sedangkan hutang banyak kebetulan suami saya buka-buka internet mendapatkan nomor AKI JAYABAYA, katanya bisa bantu orang melunasi hutang melalui jalan TOGEL dengan keadaan susah jadi saya coba hubungi AKI JAYABAYA dan minta angka bocoran MALAYSIA angka yang di berikan 4D TOTO ternyata betul-betul Naik/tembus 100%. Bagi saudara-saudari di luar negeri atau di indonesia apabila punya masalah hutang sudah lama belum lunas jangan putus asa beliau bisa membantu meringankan masalah anda hubungi AKI JAYABAYA di nomor ( 082333390858 / +6282333390858)
    {{=>CLIK DISINI CARA MENDAPAT ANGKA RITUAL GOIB AKI JAYABAYA 100% JACKPOT/TEMBUS<=}}

    ReplyDelete

Post a Comment