Macam Mana Nak Dapat Duit Banyak ?

macam mana nak dapat duit banyak ? Soalan yang paling senang nak jawab, tak susah pun. Orang sekarang ni, duk tanya benda benda ni, dan ada juga yang terjerumus dalam kancah skim pelaburan yang haram lagi tah hape benda, termasuk aku sekali dulu pernah masuk itu ini, last last, apa pun tak boleh . So kalau betul korang semua nak duit banyak , mari aku cerita sedikit perihal duit ni, so biar korang faham apa kebendanya duit tuh !!!


cetak duit sendiri


Duit Zaman Dulu

Duit ni dulu, mana ada, orang tukar je sama sama barang  yang mereka nak. So, kalau nak tukar ayam dengan kambing, kenalah tukar dengan sesiapa sahaja yang ada. So orang dulu macam tuleh, tukar je dengan barang sama sama suka. Masalahnya pulak, barang tak sama kuantiti, sukar nak tukar dengan lembu dengan kambing, so, cara mudah nak selesaikannya ialah dengan menggunakan perantara, so masa tu emas dan perak , dinar dirham adalah matawang yang dah lama digunakan !!!

Duit Kertas

Adui, bila lak orang yang jahat, sudah tipu kandungan emas. Dia campur sikit dengan kuprum, tembaga. Walaupun harga tetap sama, tapi sudah berlaku perkurangan nilai intrisik, nilai natural yang mengandungi emas ini. So dengan cara ini, kerajaan dah boleh buat duit banyak banyak, hahah, so bolehlah dapat duit banyak !! So dari sinilah kita boleh baca, sejarah duit kertas, dengan ada pihak yang jahat, mahu ambil emas semua rakyat biasa, dengan mengambil emas dari penduduk, sampai ada satu peraturan, dia kata tak boleh gunakan emas dalam setiap transaksi. Amacam best tak ? IMF pun pakai undang-undang ini, Malaysia pun terpaksalah ikut sekali. 

US Dollar dan Kejatuhannya

Pada tahun 1971, presidine Amerika, si Nixon, telah membuat satu kenyataan yang bakal menjahanamkan dunia. Dia telah tarik nilai emas, dan US Dollar tidak lagi bersandarkan emas, tapi semata -mata kertas yang perlu diikuti oleh masyarakat dunia. Paling kejam, matawang ringgit malaysia pun ikut terapung sama sekali dengan US Dollar. Masa ini, masa yang sesuai untuk membunuh semua negara-negara yang kaya, dan menjadikan sesebuah negara miskin, walaupun mereka ada banyak hasil dan tenaga kerja. 

Jom ambil peluang

So kalau korang rasa nak dapat banyak duit, korang kerjalah betul betul, buat business apa yang patut, takpun belajarlah nak trading, confirm duit korang banyak. Takda orang tunggu duit masuk kalau tak buat apa-apa. Tapi memang ada satu skill, untuk buat lubuk duit, buat kerja sekali, duit masuk beribu-ribu lemon, itu adalah team Rumah Mesra Ceria belajar cara tuh !!! Oklah, nanti dah dapat duit banyak, korang kenalah tukar duit tu ke satu aset yang boleh jadi pencetak duit. Nak belajar belajar tuh, bolehlah contact saya !!!

Comments

Popular Posts