Cara Update Facebook dengan Berkesan

Salam sejahtera semua, lepas solat jumaat ni, tentu ramai yang nak sambung buat kerja, ataupun, ada yang bercuti satu Malaysia, mungkin juga ada yang tidur siang, membasuh baju, membanting tulang, mengejar biawak dan sebagainya. Oklah, korang tahu tak, dalam dunia era Mark Zukerbeg ni, cara update status amat penting sekali, so korang tahu tak bila masa yang sesuai update facebook, hoo, ok kat bawah ni ada tips yang aku belajar dari anak buah aku Siti Najihah





  1. Bak kata jiha, hari minggu memang jaranglah, sebab hari minggu orang dah letak mindset untuk berjalan-jalan dan spend time dengan family
  2. Orang yang masuk ofis, apapun nak buka facebook dulu yang sepam dua, so masa ni sesuai update
  3. Time nak minum pukul 10 stgh tuh, lepak kat pantry, time tu pun bagus untuk update
  4. Setengah jam lepas lunch, memang orang tak buat kerja, tentu nak bagi makanan turun, so tgk facebook jugak, time ni pun boleh je update, kalau hari jumaat, lepas jumaat pun cun update.
  5. Sebelum nak balik kerja rasanya pun bagus update facebook
  6. Selepas maghrib, sebelum nak makan malam
  7. Sebelum tido pun, semualah, nak tengok fb,whastapp dan sebagainya. Ok so kat sini dah boleh update memukau punya




OK thanks Siti Najihah yang sudi share tips update facebook yang berkesan, ok selamat mencuba dan selamat beramal !!! Oh ye,  video di atas adalah sebahagian dari kelas VLOG yang akan datang pada  16 september ni !!!

Comments

Popular Posts