Cara Minum ESP Shaklee untuk Kurus

Hoo, lama dah tak cerita pasal ESP shaklee untuk kurus. Tapi kalau ikut trend masa kini, ramai dah berjaya dah dengan Shaklee ini. ESP punya pasal, kurus, gemuk, cantik , gebu, berpantang, susu banyak, semua ESP shaklee boleh balun. Kiranya bestlah kan, nanti hadiah anivesery korang yang berseri-seri, hadiahkan si dia ESP, tak kisahlah suami nak bagi isteri atau isteri nak bagi suami. Oklah, sebelum ni, ada orang tanya aku kat nuffnang ni, cara minum ESP untuk kurus, hoo ok, ada dik caranya.


protein kuruskan badan



1) Kiraan Kalori

Yang ni kalau nak kurus, kena tahu, dan mahir pasal ni. Kalau nak minum apa pun, fahamkan dulu konsep kalori ni. Kalau kalorinya keluar banyak dari masuk, ada harapan nak kurus. Tapi kalau masuk keluar sama je, sukar nak kurus. Selain itu kena faham, karbo,protein dan lemak, memainkan peranan penting untuk pengiraan kalori ni. Kalau dah boleh kalori yang ambil dan ESP yang ada, bolehlah buat pengiraan untuk kurus ini.

2) Pantang Larang Protein

Bila kata nak minum ESP ni, ada baiknya kita tahu juga beberapa pantang larang protein ini. So , untuk yang nak kurus dengan ESP, kena tahu  juga bagaimana protein boleh membantu menguruskan badan. Berhati-hati juga kalau terlebih, takut nanti jadi sakit buah pinggang pulak, cuba korang tengok post aku sebelum ni, bahaya terlebih protein ni ok !!

3) Bina otot

Kalau lelaki, paling best ialah bina otot, berketul-ketul, tengoklah nak style macam mana, style hulk hogan ke, the rock, atau pun Aaron aziz kl ganster tuh. So , rajin rajin kena pergi senaman, ianya dapat membantu meningkatkan metabolisme anda. Barulah dapat bentuk badan yang menarik. Tapi perempuan sukar juga nak ada muscle ketul ketul ni, katanya tak cantik huhuhu.

4) Cara pengambilan

Antara yang paling best ialah ambil waktu sarapan pagi dan malam . Kiranya, anda boleh minum dengan, ikut sukatan pada label ESP anda, takpun  sila minta pendapat berapa banyak kena minum dengan SID yang anda berurusan tuh. Boleh refer sini lagi macam mana esp boleh kuruskan badan, plus dengan banyak juga testimonial orang yang dah berjaya dengan ESP ni. Kalau tak reti nak buat ESP ni, boleh tengok video kat bawah ni, resepi ESP, Cinch dan Oreo yang dibuat oleh chef terkenal Ainul Mustafa. Oklah, selamat mengambil ESP untuk KURUS !!!


Comments

Popular Posts