Cara Cara Untuk Berjaya Dalam Perniagaan

Salam jumaat semua. Hari ini, semua abang-abang hensem nak pergi Solat Jumaat, tentunya kacak sihat dan bergaya, wangi mewangi seluruh alam. Hahha. Ambo nak cito skt, ada keyword lagi masuk blog ambo, adake dia tanya cara untuk berjaya dalam perniagaan ? Hoo, kito ni takdolah berjayo sangat, tapi Alhamdulillah, dapatlah raso naik keto baru. Oklah, gua nak bagi satu tips je dulu. Benda paling penting dalam berjaya perniagaan ini ialah BERANI !!!

berani,business,berjaya,perniagaan,dalam,cara,shaklee,duit,banyak
Berani tak korang ?

Berani tak korang ?

Aku ajak mu, jom kita buat business, pastu mu tanya, Business apa tuh abe ? Aku tanya ni business besar punya, kena keluar duit juta-juta, ribu-ribu. Hoo, kita pun takutlah itulah inilah, tapi dalam hati kata, mahu kaya. Kalau mu BERANI JADI MISKIN DULU, ada harapan nak berjaya dalam perniagaan, yakinlah pada rezeki Allah. Pengalaman, ilmu yang dikutip masa jadi MISKIN tu, akan buatkan kita pandai. Tapi apapun belajarlah dulu ye, bukan main rempuh je, tapi buat kajian juga, belajar dengan sifu macam abang jamal jugak. 

Berani tak Berubah ?

Berani tak berubah ? Orang lain hidup senang lenang, tak yah susah susah keluar sana sini, belajar itu ini, kita lagilah, berkorban duit, masa, tenaga, dan buat itu ini, sebab tahu, nak hasil lebih, kena kerja kuat sikit, tapi berani lagi tak menghadapi situasi sukar, itu pun kita tak berani, susahlah nak jadi orang hebat. Tapi janji Allah, setiap ujian Allah tu sesuai dan ikut kemampuan kita. So kita kerana berani, terus kehadapan. Ada mu berani ?

Berani tak Keluar Duit ?

Ni satu lagi masalah orang kito ni, semua benda nak free, nak cepat kaya, nak je keluar duit, tunggu jadi rumah, tapi malas gila, macam aku jugak malas, hahaha. Tapi hakikat nak business, memang keluar modal dulu. Tapi mu takyah keluar banyak banyak pun, tak perlu nak hutang sana sini. Mu start buat kecil-kecil dulu, belajar dulu urus duit semua, barulah nampak langkah berani dan yakin nak keluar modal lebih sikit. Takpun, paling senang mu join MLM macam Shaklee ni, keluar 65 ya je, barang semua ambil kat HQ. So mu berani tok nak keluar duit, nak belajar, nak cari mentor semuo ?

MU BERANI TAK ?

Ada berani, jom aku belanja mu nasi birayani, sambil sambil kita borak pasal business, hahaha, aku pun bukan kencang sangat. Kat luar sana, ramai tera-tera belako. Oklah, BERANI BERANI BERANI !!!!



Comments

Popular Posts