5 Cara Viral Page Facebook

Orang sekarang ni suka sangat pasal viral viral ni, tak juga pasal virus virus yang ada dalam dunia ni. Viral ni benda yang mudah orang nak cerita, jadi merebak, orang duk sibuk cerita pasal viral ni. So kalau nak korang punya page facebook menjadi viral ,viral dan terus viral, ada beberapa tips yang boleh kita amalkan, hahaha. Ok yang ni aku ada cedok sikit sikit teknik orang lain yang betul betul berjaya.


viral like facebook fan page




1) Dapatkan Banyak Like

Apapun, benda yang paling basic dulu, ialah cuba dapatkan banyak like page facebook. Korang pastikan LIKE korang tu adalah orang yang faham, lagi-lagi rakyat Malaysia suka share benda -benda baik ni. Jadi, kalau ramai yang LIKE korang punya page, dan tak hide korang punya page dalam newsfeed diorang, kemungkinan besar, ramai akan perasan apa yang korang buat. So, first step, cuba naikkan seberapa banyak yang boleh, gunalah macam-macam cara kat sini, nak guna code, berbayar,addmefast, samseng facbeook, terpulang kepada anda !!!

2) Ikut Trend Terkini

Hahah, apapun kenalah share isu-isu terkini, contohnya isu surau kena roboh, kes tembak, mesir dan sebagainya. Korang buatlah sesuatu isu tu macam korang tahu sangat, dan cuba dapatkan sumber yang betul betul power, macam korang je tahu maklumat ni. Zaman sekarang ni bukannya zaman industrial, ini zaman information, bak kata Robert Kiyosaki, kalau nak kaya, lagi banyak maklumat, lagi power kita, hahaha !!!

3) Jadi Kelakar

Selain tu juga, korang rajin-rajin buat lawak, rajin-rajin buat video lawak, macam 300 puasa dan hari raya, paling gila dulu ialah masa diorang buat Gila Mat, Hang Tuah faile SPM dan sebagainya. Kalau rajin, teror buat video, atau buat troll, memang senanglah nak jadi VIRAL !!!

4) Jadi Kontroversi

Hahha, benda yang paling korang kena berani kalau nak viral, ialah jadilah Page Kontroversi, tapi janganlah sampai hina orang lain dan sebagainya. Habis bebaruni orang marah bakuteh dengan anjing sambut raya. Lagi teruk nanti korang kena bantai, tapi kalau nak jadi kontroversi, buatlah artikel yang bagus, komen yang bagus, kalau nak best lagi, cuba kritik orang lain, memang senanglah nak jadi viral !!!

5) Update Update Update

Apapun, korang kena rajin update, jangan buat sekali, lepastu malas update facebook, hahaha, kalau macam ni, bilanya nak viral, hahaha, ok, updatelah apa-apa, doa ke, lawak ke, berita ke, ataupun ingat, tulis sendiri apa yang terlintas dari kepala otak korang, tak perlu nak ikut orang lain !!!

Comments

Post a Comment

Popular Posts