Tutorial Lukisan Kuih Bintang Idaman Bersama Planta

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada para ibu ibu dan bapa bapa yang berada di luar sana. Tentunya korang semua dah tahu, hari tu kami pergi ke program Bengkel Amal Planta sabtu lepas. Hoo, memang meriah lah, saya tak sempat nak siapkan VLOG penuh untuk bengkel ini. Takpa, tunggu-tunggu, tapi buat yang berminat dengan VLOG saya, nasib baik akak cun Planta sudah ambil job saya pegang kamera. Hoo sungguh baik hati, jadilah terimalah hadiah cun daripada saya, VLOG penuh cara membuat Lukisan Kuih Bintang Idaman yang tertumpah Air Oren di bawah ni.



OKlah beberapa fakta tentang video ni, yang aku nak share kat korang. Kalau nak tahu cerita buat kuih, boleh refer kat entry lepas di sini.

  1. Kuih ini adalah rekaan semata-mata, sebab aku ingat nak buat kuih cornflake tu, last last aku terlukis bintang, jadilah nama dia bintang idaman
  2. Pada minit ke 1.40, awek Planta tu tetiba kagum dengan aku, nak beramah mesra pulak dengan aku, huhuu
  3. Sebenarnya time ni, Arreessa dah menangis, merajuk, ajak pergi tempat lain.
  4. Video ni di rekod dengan camera Nikon D3100 tanpa microphone dan alat alat canggih lain . So tak boleh lawan lagi video en MKB kita.
  5. Edit guna Sony Vegas PRO 12, tapi tak edit tak letak effect apa pun, baru nak belajar lagi.
  6. Tak sangka, ada blogger lain, Mama Liza sempat singgah blog ni, hoo, dia ingat lagi lukisan biskut air oren tumpah, hahah, sungguh unik.
OKlah, selamat mencuba membuat lukisan, tak susah pun, ok, masa untuk siapkan VLOG planta ni, huhuhu

Comments

  1. Bestnya siap ada video.. masa dgr nama kuih tu kan cam "wah panjangnya nama!"Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, sebab dah tersalah lukis jadi buat jelah terus,

      Delete
  2. awek planta.... hmmm term menarik

    ReplyDelete
  3. err, lukisan biskut tu dah macam rupa bola dragonball~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoo, kalau ada 7, dah boleh buat hajat duit raya

      Delete
  4. hehe.. best jgk ada aktiviti cmni

    ReplyDelete
  5. SGP tak berseni. Mesti tak jadi kalau SGP buat. heee

    ReplyDelete
  6. Belasahan je ni, keluarkan apa yang patut dari kepala dan hati

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts