Buang lemak dengan Shaklee

Salam dari Kuching Sarawak. Saya faiz, tauke kedai blog ni. Lama dah tak buat tulisan yang best untuk di baca. Oklah, hari ini lagi, entry ringkas-ringkas sahaja. Oklah, saya nak cerita sikit pasal buang lemak ini. Hmm, kalau nak bagus, pergilah senaman. Ye betul, anda perlulah aktif untuk buang lemak sana-sini. Jadi, bila lemak dah terbuang, barulah cun melecun ala rozita che wan. Tapi, Shaklee juga boleh membantu anda untuk membuang lemak. Ok, jom kita tengok beberapa kaedah yang penting dalam Shaklee untuk membuang lemak. 


buang ,lemak, shaklee, lecithin,alfalfa,omega guard, gla, herblax,cinch,esp,
Buang lemak 

Kaedah 1 - Bina Otot

Seperti biasa, kaedah yang paling bagus, ialah dengan membina Otot. Yebetul, bila nak berpuasa ni, Otot adalah elemen penting untuk pembakaran lemak yang bagus. Meningkatkan metabolisme otot membantu untuk membakar lemak yang  ada. Diet yang gagal adalah bila jisim otot yang menurun bukannya lemak. Walaupun kita rasa macam dah ringan, tapi kena hakikatnya, jisim otot yang menurun, tapi lemak masih ada lagi.Produk Shaklee yang membantu untuk mengekalkan otot yang sihat ialah Cinch Shake dan ESP.

Kaedah 2 - Detox

Seperti biasa, kaedah yang popular untuk membuang lemak ialah dengan detox toxin keluar. Biasalah, toxin ni antaranya juga ialah lemak-lemak yang kotor dan jahat. Jadi nak kena buang dengan detox keluar, supaya badan kita sihat dan cergas. Pagi-pagi bagus kalau dah detox keluar, pergi tandas. Jadi, badan akan rasa sihat, dan boleh mengurangkan rasa selsema waktu pagi. Produk Shaklee untuk detox  yang bagus ialah Herb-lax dan Alfalfa.

Kaedah 3 - Lemak Baik

Orang jawa kata, nak buang benda negatif ini, kenalah rajin buat amalan yang positif dan akhlak yang baik-baik, lama-lama tuh, sifat negatif tu boleh lama-lama keluar.  Begitu juga badan kita ni, ada kolestrol baik, ada lemak baik. Bukannya kita dengar  lemak tu, terus kata menyampah sungguh. Tapi dalam kajian yang dibuat, pengambilan lemak baik dapat membantu untuk membakar lemak-lemak jahat seperti lemak trans (bukan trans nasional) . Produk Shaklee yang berkaitan ialah Omega Guard, GLA, dan Lecihtin.


JOM AKTIF

Apapun produk, kena senaman bro, jangan lupa, Aktif, buat aktiviti yang menyihatkan dan cergaskan badan. Hoo kalau rajin tu, singgah singgah Gym yang berdekatan, buat otot sikit, barulah power hahaha. Oklah, jom solat subuh semua, dah masuk waktu.



Berminat Mendapatkan Produk Shaklee ?
HUBUNGI Ainul 013-3612717 !!!!
Harga bEst ?

Comments

Popular Posts