Betul Ke Meal Shakes Shaklee Boleh Sembuhkan Demam ?

Salam sejahtera semua, Alhamdulillah, Shaklee kali ini datang dengan promosi Meal Shakes, tentunya menjadi pujaan ramai orang diluar sana, terutama emak-emak yang nak bagi anak mereka zat yang berkhasiat untuk anak-anak mereka. Tak ketinggalan juga, mereka yang nak naikkan berat badan, tanpa mennjadi gemuk dan berlemak -lemak, pengambilan meal shakes ni memang sesuai untuk mereka. Oklah, satu soalan yang menjadi igauan ibu-ibu diluar sana, betul ke produk shaklee ini boleh sembuhkan demam ? Orait, yang ini satu persoalan yang menarik, saya akan kupas satu-persatu, tapi sebelum tu kita tengok juga beberapa khasiat mealshakes yang ada.


shaklee sembuhkan demam


Khasiat dan Manfaat

Khasiat dalam soya protein berperisa vanilla ini memang best, banyak zat-zat mineral yang ada, jika anda rajin, boleh tengok dia punya content, lebih kurang macam cinch shake pun ada, banyak vitamin dan mineral. Selain itu juga, dia mempunyai sumber asid amino yang penting untuk badan manusia. Ibu yang sukakan anak -anak mereka yang sihat dan selalu merungut pasal makanan, bolehlah bagi minum meal shakes ni, sedap. Dulu jiran mak bapak kitorang, Kak lini bagi anak dia Aiman minum meal shakes, Aiman kata sedap , dia nye muka yang merah pasal eczema pun makin pulih. Selain itu juga, kalau rasa nak sedapkan badan supaya tidak terbang ditiup angin, bolehlah ambil minuman protein ini. Sedap, Ainul suka masukan meal shakes tambah dengan susu Arreessa kat nursery sana. Alhamdulillah, Arreessa jarang demam.

Demam dan Ketahanan Badan

Menjadi satu persoalan ialah, betul ke Meal Shakes ni mampu menyembuhkan demam, jawapannya TIDAk, sebab yang sembuhkan penyakit Allah SWT. Kita berusaha untuk ke arah itu. Kita tengok juga keadaan demam yang bagaimana. Jika anak kita demam kurang selera, lemah dan tidak bertenaga, kebaikkan meal shakes yang memberikan tenaga boleh MEMBANTU untuk menyembuhkan demam. Selain itu, zat-zat yang ada dalam botol kuning ini sedikit sebanyak menggantikan mineral dan vitamin yang kurang akibat demam. Apapun ingat juga ye perkara ini.

  1. Kalau anak anda demam, jangan bagi meal shakes sahaja, bagi juga makanan yang berkhasiat yang lain, 
  2. Suruh mereka minum air masak yang banyak, ianya membantu sedikit sebanyak..
  3. Jangan lupa refer kepada doktor pakar. Demam boleh jadi juga simtom kepada penyakit lain yang lebih kritikal.

Tips Demam Shaklee

Selain itu, korang boleh refer juga post sebelum ini, saya ada juga buat satu artikel khas bagi kanak-kanak yang demam, tak kisahlah, kanak -kanak atau bapak budak yang terlebih manja, boleh cuba beberapa tips menyembuhkan demam dengan vitamin Shaklee. Harap-harap juga membantu anda, macam-macam ada, Chew-C, nutriferon, Omega guard, hmmm, cuba usha sini tengok, mana tahu berkenan. 

Rita Rudaini pun minat Meal Shakes ? 

Power betul anak Zainora KIJ, cik jeehan yang berjaya jual Meal Shakes kepada Rita rudaini, hoo, power power. Memang kecohlah, semua SID, nak guna gambar cik jeehan dengan Rita Rudainni bergetah ini. Dulu kecoh  jugak masa Ayu Raudhah dengan Vivix. Miss Nina pulak ada guna Shaklee. Hoo, hebat betul, artis pun pentingkan kesihatan. Ada juga cakap, Dr Mahathir pun ambil supplement Shaklee, tengoklah sampai sekarang steady je, otak masih jalan. (Rahsia ye, dulu aku minat Rita Rudaini, sila jangan beritahu awek saya ok ? ) Hubungi saya kalau nak meal shakes ni 0163944294.

Comments

  1. info yang sangat berguna ^_^

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Boleh x bg meal shake kat baby bawah 1 tahun...my baby now 6 month...kerap batuk berkahak n selsema...if boleh bg,brp sukatan yg disyorkan utk baby...tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawah setahun tak sesuai ambil mealshake, biasanya setahun ke atas

      Delete

Post a Comment

Popular Posts