17 Blog Paling Best

Seperti biasa, saya telah berjanji dengan rakan-rakan facebook Kelab Blogger Ben Ashaari untuk review blog mereka, oklah, saya juga rajin-rajin kan diri untuk follow dan komen blog mereka. Ternyata semuanya hebat-hebat belaka. Yang ni adalah blog paling best, yang menyertai peraduan review blog saya, sampai saya kata stop, so yang tinggalkan link lepas saya kata stop, nanti kena sambung episod akan datang ok ? Sekarang marilah kita menjenguk blog paling best yang ada dalam fikiran saya ni.


blog paling best dalam sejarah blog



1) albaahir.blogspot.com

Kalau korang nak belajar bahasa Arab, bolehlah korang pergi jumpa dengan owner blog ni. Nampaknya macam sedang sambung belajar kat Yemen, hmm btul ke ni, tapi tulah bagus-bagus, sambung belajar dan menuntut ilmu, banyak gunanya di kemudian hari.

2) Average - Avoid Under Age

Selain dari cerita peribadi, ada juga info-info menarik, resipi, tutorial blog dan sebagainya. Aku tengok google plus dia, mamat ni nampak macam rajin bersukan, tapi aku tak pasti sukan apa, maybe sukan ragbi kot. Apapun, blog anda tetap power dan cunzz

3) xbearxbearx

Yeah, blog paling ganas dengan huraian album-album death dan black metal yang mantap lagi padu. Kalau korang nak tahu perkembangan metal yang lebih sofistikated dan ganas lagi menghantukan, baca blog brade ni, gila metal wa cakap sama lu !!!

4) Cikgu Halimi

Blog cikgu, yang guna abe Onizuka GTO, karton, memang sesuai dengan gelaran cikgu halimi. nampaknya macam cikgu betul je, sebab ada keputusan sofbol peringkat sekolah tu. Jarang aku nak dengan keputusan perlawanan sofbol dalam Malaysia, yang ada selalu dengan pasukan bola yang asyik kalah je, hahahaha.

5) Haus of Khalidsuxx

Blog berhantu, tapi ramai masuk dan follow, sampai 7000++ dia nye follower, pergh memang mantap, gua baru je 200 lebih. Kena minta tips ni dari, dia, tapi dia ni aku tengok rajin buat contest, dan blog dia ini ada info=infor terkini dan gosip artis.

6) Smart Generation

Adui, yang ni aku lemah skt, aku ingatkan dapat baca fresh content dari dia, sebab dia kata dia dulu mantan ketua kolej kat Universiti Malaya, tapi aku tengok blognye, banyak benda yang diulang-ulang, sama macam bloggers lain yang buat berita sensasi. Tapi mungkin juga aku tak scroll down untuk tengok pendapat dia yang bernas.

7) Perindu Syahid Ilahi

Blog yang banyak nasihat dan teguran kepada Umat Islam seluruhnya, banyak manfaat dan nasihat untuk anda jika singgah blog ni.

8) Hanis Farina

very personal, tetiba baca tadi ada entry kena buat kerja sekolah, tapi tuannye blog nampak macam busy je nak pergi melancong, mengalahkan tip melancong shaklee ni, hahahhaa.

9) Serba Serbi Ceritera

Memang banyak cerita, cerita gossip pun ada, mmm, memang dah jadi trend kot, untuk promote cerita-cerita sensasi dalam blog, hheheeh, nampaknya simple, tapi menarik perhatian hati yang hensem ini.

10) Syafleena

Alamak calon spm, yang berlatak belakangkan pink, memang smart bila aku baca entry bagaimana nak jadi manusia yang bijak. Oklah, nanti kita semua ni, kenalah bijak, bijak segala macam bijak, tapi jangan pulak over ok !!!

11) You'll Never Walk Alone

Muka abe jambu lagi hensem, hmmm memang personal sungguh. Sempoi dan menarik. Cumannya aku tak pasti dia ni sokong liverpool ke tidak, tapi nampak gaya macam penyokong liverpool ini. Tentu abang gerrad percintaan suka!!!

12) Bonda Ryan

Blog kekeluargaan, tak sah kalau takda cerita pasal celebratio anak yang sudah mula membesar dan pandai. hooo tengok kek dan resepi dalam blog ni, memang gile superb, hooo, memang layan. Memang best , wife saya pun ada blog khas utnuk cerita family je.

13) Happy Hacking with Reapers

Hooo blog ganaz, ini memang hack baik punya. Macam macam method korang boleh belajar tentang komputer kat sini. Sampai kalau korang nak internet laju gila, bolehlah cuba tokey blog ni.

14) Kucing hitam

Selalu jgk kucing hitam komen kat blog gua yang tak seberapa ni. Tapi macam biasa, kucing hitam, mestilah senyap dan buat beberapa isu panas, hooo, memang power kucing hitam ni, banyak pengaruh

15) Rasya Zuyyin's Site

Blog nya sungguh romantik gitu, dengan tulisan yang penuh klasik cinta dan kasih sayang, aku tak dapat nak baca betul -betul apa yang tertulis dalam surat itu, hooo, nampaknya hanya beberapa orang sahaja yang boleh baca ayat-ayat klasik bahasa arab

16) Blog 666

Blog ni suruh kita daftar je. mamat ni sanggup nak demo macam macam,biasalah, ramai dah kaya-kaya, jadi kenalah banyak info, tapi bila turun, asyik asyik nak repair handphone yang cepat habis batery.

17) Aku dan Tawarikh

Bagus jugak singgah blog ni, banyak perkataan Allah dalam ruang tamu , hooo, memang best, kalau ko join sekali tentu best. Tapi apasal bunyinya macam solat Tarawih


Sekian sahaja 17 blog solo paling best dalam sejarah dunia. Jom kita layan kenikmatan Alam yang terdapat dalam sunway lagoon ni.

Comments

  1. hahaha senyap kata nyer ek hahaha
    weeeek belum pengaruh lagi la abg bru start

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab nama ko kucing hitam, aku tak reti nak describe, jadi silent killer blog, power tuhhh

      Delete
  2. nice to all blog .. banyak jugak info ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, thanks brader, semua ni join segmen review

      Delete
  3. THANKS bro review my blog..huhuhu.terharu rasanya...tawarikh tu mksudnya, sejrah,babad, riwayat..hehehe

    ReplyDelete
  4. lupa palk nk cita,skrang dah berwajah baru skit..baru buat perubahan..hehehe.. jemput la mai

    ReplyDelete
    Replies
    1. KEnal tak wife saya, wife saya pun orang kampung tawai, gerik, hahhaa. Ok bro barulah faham, apapun nice blog

      Delete
    2. tq.dekat la tuh dengan kampung saya,,wife bro keja apa?? kot2 la knai..hehehe

      Delete
    3. wife saya kerja kat TM, kl sini, kenal cikgu mustafa tak ?

      Delete
  5. Menarik betul...kena rajin juga yer nak cari blog-blog nih... banyak info...
    thanks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, sebenarnya mereka ambil bahagian untuk blog review, tapi blog mereka banyak info sensasi, blog saya, banyak business shaklee je, hehehe

      Delete
    2. itu lagi masyuk....heheh.. semoga success...

      Delete
    3. Alhamdulillah, rezeki ada di mana mana bro, kita je kena rajin usaha

      Delete
  6. Bangak juga info2 yg dapst yea.. tahniah pada yg di review

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe, tahniah, yang ni je sempat nak review, tak larat jgk, nak buat cam ni

      Delete
  7. As salam..tq yer faiz, singgah blog Bonda Ryan yang terlebih adrenalin tuh..mih3!!. Apa lagi yang lebih baik dari menangis kalau bukan menulis kan?. Tq again faiz, singgah lah selalu yer ^_^

    ReplyDelete

  8. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts