Produk Shaklee Untuk Kejang Kaki

Produk shaklee, Ostematrix memang sesuai untuk orang yang kejang kaki selalu. Anda pernah mengalami rasa kejang kaki ? Biasanya ibu-ibu yang mengandung, selalu rasa kejang kaki. Mungkin penat sangat kot, tapi tahlah, apa kaitannya  kejang kaki ni, pelik jugak. Biasanya  selalu aku dengar kejang kaki ni orang sport je, tapi masa wife aku mengandungkan anak kami, selalu malam malam, komplen kejang kaki. Kesian kan,  korang nak biarkan wife korang rasa sakit? JOm kita study pasal kejang kaki ni.





MASALAH KEKURANGAN AIR 

Masalah kekurangan air, atau nama machonya, Dehidrasi, memang sering dialami oleh kebanyakkan rakyat malaysia. Biasanya, mengikut sukatan sehari, air kenalah minum 8 gelas sehari, tapi itu pun minum ikut keperluan badan. Sebelum ni pun saya ada tulis pasal minuman seharian rakyat malaysia. Kebanyakkan kita, minum air masak sikit, tapi enjoy pulak layan teh tarik, 100 plus, twister, dan sebagainya. Cara biasa untuk mengesan dehidrasi ialah melihat bibir kita yang kekadang kering. Cuba tengok air kencing, kalau pekat sangat tu, memang sahlah kita kurang air, sebab tu kotor je kencing kita. Kalau betul amalkan minum air masak dengan betul, kencing kita jernih, paling koman pun ada warna kuning lembut.

KEPENTINGAN SENAMAN REGANGAN

Biasanya, bila seseorang ahli sukan, atlet, ahli persilatan tradisional, kungfu, dan sebagainya, perlukan regangan sebelum melakukan aktiviti yang lasak dan berat. Boleh dikatakan , faktor masalah kejang adalah disebabkan tidak melakukan regangan sebelum dan lenturan selepas bersukan. Amatlah penting untuk tidak melakukan sebarang akviti yang terlampau berat diwaktu pagi, kerana ianya boleh menyebabkan kekejangan di malam hari. Tidak hairanlah, minum air yang banyak amat penting selepas melakukan aktiviti yang berat dan memerlukan tenaga yang banyak.

KEKEJANGAN BAGI IBU YANG MENGANDUNG

Hal ini lazim berlaku kepada ibu yang mengandungkan anak. Biasanya, para  ibu akan menjadi lebih penat dari biasa, kerana anak di dalam perut juga memerlukan zat untuk membesar . Selain itu masalah morning sickness, selalu muntah muntah, dan tidak lalu makan, menyebabkan ibu menjadi lemah, dan boleh menyebabkan kekejangan berlaku ketika tidur. Apa yang penting di sini ialah, para ibu perlu mengambil zat makanan yang cukup, dan minum air dengan banyak  supaya tidak dehidrasi. Ianya penting untuk ibu dan anak di dalam kandungan.

KURANG ZAT

Antara zat -zat yang biasa  keluar semasa kita bersenam ataupun seharian melakukan aktivit ialah sodium dan potasium. Kekurangan zat ini yang berlaku ketika berpeluh, boleh menyebabkan kekejangan otot. Selain itu, magnesium dan kalsium amatlah penting supaya tulang kita  kuat, dan tidak lupa  juga vitamin D yang membawa kalsium supaya mudah diserap oleh badang. Kalsium ini amat penting, pengambilannya sebelum tidur boleh memberikan kesegaran setelah bangun, dan ianya juga melawaskan badan kita.

PRODUK  SHAKLEE  TERBAIK

Berikut ini, saya nak cadangkan produk Shaklee yang boleh memberikan khasiat kalsium, magnesium, potasium dan sodium yang penting untuk badan anda.

  1. Ostematrix - Bagus untuk tulang, dan kesegaran, dan melawaskan badan.
  2. ESP - protein yang mengandungi multivitamin, supaya kekal bertenaga.
  3. Cinch Shake -cinch shake juga bagus sebagai minuman multivitamin,  dan rasanya macam macam perisa yang sedap.
  4. Vitalea - Vitalea adalah multivitamin pertama shaklee, yang mengandungi pelbagai mineral dan zat penting untuk badan kita.
  5. Vivix - yang ini adalah produk power shaklee, untuk kesihatan menyeluruh.

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk dan konsultansi. HUBUNGI Ainul  013612717.

Comments

  1. cantiknya kaki.. hahaha

    ReplyDelete
  2. memang sakit teramat kalau kena kejang kaki ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe, asyik wife cerita pasal kejang kaki, sayapun nak tolong cerita kat sini

      Delete

Post a Comment

Popular Posts