Macam mana nak dapat kereta dengan shaklee

Alhamdulillah, setahun lebih mendaftar sebagai ahli shaklee, akhirnya, dapat juga membeli kereta  idaman Honda Civic dengan menggunakan slip business shaklee. Sememangnya ramai yang dah berjaya, tak buat business pun dah dapat kereta besar, tapi wife dengan business shaklee, mampu nak beli, walaupun gaji besar, jadi bolehlah nak hidup area shah alam, dengan ada kereta kami sebelum ini yang banyak berjasa dengan kami satu keluarga. Oklah, jom kami cerita pengalaman untuk mendapat kereta dengan business shaklee.

kereta, business, shaklee, slip, bonus,
Dapat kereta dengan business shaklee

1) Daftar Sebagai Ahli Shaklee Hanya RM 65

Semuanya bermula dengan wife berjumpa Hadhatina yang cun itu, dan akhirnya upline kami yang belanja wife masuk shaklee. Oklah, sebab dah belanja, rasanya tak serius sangat. Mula-mula sekadar cerita-cerita, dan akhirnya dapatlah sales dalam puluh-puluh komisen camtu. Entah bagaimana , bulan 5 2012 dan seterusnya wife mula serius, dan lama-kelamaan dia naik pangkat dan terus cecah ribu-ribu dalam akaunnya.  Saya pulak lepas kena tendang , saya pun terus bersemangat dan akhinya tolong jugak wife, dan sama -sama buat blog. Sales memang best.

2) Impian nak dapat Bonus Kereta.

Alhamdulillah, selangkah lagi nak dapat bonus kereta, surat dah hantar kat boss shaklee encik Ethan, silalah proses bonus kereta kami, adalah extra cash. hehhe, suka hati anda nak buat apa dengan duit tu. Pada masa ni, kami ingat nak simpan, nak buat bayar duit Honda Civic. Alhamdulillah, sikit je lagi, nak dapat bonus kereta tu. Biasanya, kena mintalah kat bos shaklee, dapat buat total sales dalam 3 atau 4 bulan, minta bonus kereta, hoooo, agak banyak jugak.

3) Kereta lama nak bagi mak ayah pakai

Niat nak beli kereta, sebabnya, nak bagi mak ayah saya pakai. Kalau tak haritu nak angkat kereta 2nd hand, tapi saya takut keretanya akan ada problem. Jadi kereta kami yang lama tu, Hyundai Getz, masih elok, selalu servis, dan tak pernah rosak enjin sebelum ini. Kereta tu kami panggil Rocky, hatinya keras seperti batu, keras membawa kami sehingga ke Kelantan, habis satu semenanjung kami pergi jalan-jalan dengan Rocky. Terima Kasih ROCKY. !!!

4) Masa Untuk YAKUZA !!!

Alhamdulillah, dah bawak kereta baru, test, nampaknya ok, cumanya minyak akan makan banyak kalau selalu sangat racing. Tapi memang terasa sedap, semuanya elektronik, dengan corner pun stabil, smoothlah sikit, lagipun kereta baru. Jadi memang sedaplah, nampaknya kenalah bersemangat buat business semakin mantap. Alhamdulillah !!!

Rajin Berusaha, Jangan Berputus Asa

Buat yang berminat, betul betul minat business, tak kisahlah Shaklee ke apa, apa yang penting, sentiasa bermotivasi, rajin berusaha, dan jangan mudah berputus asa. Kami telah lalui banyak pengalaman, cuba pelbagai jenis perniagaan, dan akhirnya, group shaklee kami memang best, enjoy, boleh bawak family pergi kelas, flexible dan tak payah datang KELAS MALAM !! Alhamdulillah , Terima Kasih Allah.



Comments

  1. Replies
    1. Alhamdulillah, ada rezeki lebih sikit, kereta lama bagi mak ayah pakai

      Delete
  2. alhamdulillah...akan datang, boleh belikan mak ayah kereta baru pulak kan En. Faiz :-)Insya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, lepas ni target kami nak beli 2nd house rasanya, maybe nak beli semi-D,

      Delete
  3. Nice car..Nak jugak sebijik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je, kitorg ada rezeki lebih, angkatlah satu

      Delete

Post a Comment

Popular Posts