Best Buat Shaklee Business ?

Apa yg best buat Shaklee business ? Hoo, sebenarnya banyak benda yang best. Setahu saya lah, dulu masa saya belajar kat UTM, dah ramai buat business Shaklee ni, tapi tak berapa minat, sampailah wife saya yang rajin puan Ainul Mustafa buat duit dengan Shaklee ni, tersentak pulak saya nak tolong, hahaha, biasalah inilah dipanggil Suami menolong Isteri. Apapun saya nampak, Isteri saya boleh berjaya, banyak benda yang dia berjaya dapat sejak buat Shaklee. Oklah ni nak senaraikan beberapa benda best semenjak berkecimpung dalam bidang daun hijau ni. Ilham topik ini adalah dari Master kami Hadhatina MKB.


business shaklee best



1) Duit Semata -mata ?

Memang best, sejak buat shaklee ini, ada je duit extra, rezeki nak dapat duit banyak tu, mungkin lama lagi, tapi Alhamdulillah, sekarang ni bolehlah survive di dalam kota Shah Alam yang serba moden dan penuh cabaran. Semuanya sekarang barang harga mahal, harapkan kerajaan, kerajaan belum tentu nak tolong, jadi buatlah business shaklee ni dengan penuh yakin dan Istiqamah. Yang bestnye pulak, insyaAllah berkat buat business, nak keluar kereta baru lepas ni.

2) Dapat Ramai Kawan

Dapat ramai kawan, kawan  baru, yang daftar business, group supermoms, lady boss, jutawan, dan kawan kawan business lain. Ada juga kenal customer, dan terjumpa juga rakan-rakan lama yang berminat nak mencuba shaklee ini. Alhamdulillah, sejak buat business, kitorang pegang prinsip, merapatkan siraturahim tu pemurah rezeki, ada di dalam hadith .

3) Latih leadership 

Melatih leadership, memang dulu sukar nak buat benda ni, tapi sebenarnya dalam business ni, upline memang kerja agak teruk jugaklah, walaupun dapat duit banyak. Setiap fikirkan anak -anak buah, tolong diorang promote, poskan barang dan sebagainya, ada nak duduk rilek ? hoo coaching online, ada yang datang rumah kitorang. So nak kata rilek je masa naik pangkat ? NO !!! takda istilah berat tulang. Adui

4) Setiap hari ada je benda nak buat

Sejak buat shaklee ni, setiap hari, memang ada masa diluangkan, untuk timba ilmu, follow up customer, anak buah, belajar dengan upline dan belajar tingkatkan lagi skill pengetahuan tentang produk dan business. Walaupun busy dengan kerja pejabat, tapi dengan jadual yang tersusun, semuanya tak mustahil untuk berjaya dalam shaklee.

5) Motivasi. 

Sebenarnya, hakikat menyertai mana mana MLM pun, memang diterapkan elemen MOTIVASI, sememangnya buat business ni, kita lebih bersemangat, dengan kata kata leader kita yang betul betul jaga kita. Saya juga teringat, ianya lebih kurang sama semasa menyertai MLM Syarikat Burung. Kalau cakap tu berkobar-kobar, berapi mulut.

6) Ada cita-cita . Ada target.

Hehehe, ini mestilah, bila nak buat business ini, ada cita-cita, ada target dan impian, nak beli rumah banglo, nak bawak mak ayah mertua duduk di shah alam, nak bagi Arreessa Zulaikha pendidikan terbaik, nak melancong, dan nak buat business empayar sendiri. Semuanya ada target dan impian, dan benda tu tak mustahil, cuma kena sabar, dan terus berusaha. 

7) Tingkatkan Amalan Rohani

Benda yang jarang saya temui, walaupun kerja pejabat ialah tips amalan rohani yang selalu diajarkan oleh leader-leader kami. Satu je leader kami pesan, business partner kami yang utama ialah Allah swt, Allah yang beri rezeki, Allah yang beri kita pertolongan dan sebagainya. Yakin dengan Allah, customer akan beli barang, itu semua beberapa tips dari orang yang berjaya dalam shaklee, membuatkan kami mengamalkan Islam dengan bersungguh-sungguh.

8) Dapat tolong orang

Apapun susah-senang kami, kami akan bantu anda sebaik mungkin. Saya pun dari blog, banyak bantu orang lain, ada yang nak produk, ada yang nak buat business, ada pula sekarang student udergrad nak belajar tentang Kalman Filter. Jadi buat blog, berbusiness, membuatkan kita akan sentiasa nak tolong orang, sebabnya yakin dengan pertolongan Allah satu hari nanti. Oklah, dah bikin entry blog ni, dapat huraikan 8 point yang mommy bagi, Alhamdulillah, akan terus  berusaha dan gigih, mencapai target dan cita-cita. Mesti terus power dan power.

Comments

Popular Posts