Cara Mudah Hafal Sifir 7

Waktu rehat, saya nak share sikit tentang cara mudah hafal Sifir 7, memang best bila kita tengok balik macam mana kuasa otak kanan kita berfungsi dengan mengenal corak dan susunan setiap sifir mudah. Sebenarnya pun, saya bukanlah orang yang pandai sangat. Rupanya ramai dah tahu benda ini, tapi saya juga ada penerangan saya tersendiri


otak kanan sifir 7



Anda boleh tengok sendiri di website website yang ada menunjukkan cara mudah hafal sifir 7. Apapun saya terpanggil untuk mencari sifir 7 ini kerana mendengar sendiri penerangan oleh ketua saintis dunia. Sekali lagi penegasan saya, bukannya cara sifir 7 itu , tapi apa yang saya suka penegasan otak  kanan. Jika saya mengambil kata kata beliau tempoh hari, adalah berbunyi begini.

"kita disekolah telah diajar untuk menyelesaikan masalah dengan menggunakan otak kira yang bersifat logik, berbanding otak kanan yang lebih menyeluruh dan suka kepada corak dan kreativiti"
Oklah apapun marilah kita enjoy video di bawah ini, bagaimana penerangan saya tentang sifir 7 ini. Memang mudah kan, cuba tengok gambar di atas, sempoi je. Oklah Selamat Mencuba. Lepas saya nak ajar anda bagaimana nak penuhkan kotak sifir dari 1 sampai 9.


Comments

  1. hebat natang ni. aku sampai sekrang pakai kalkulator je. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni aku nak bikin kotak sifir, pulak, pastu formula bintang sifir 6

      Delete

Post a Comment

Popular Posts