Peluang Business

Saya harinipun takda banyak nak cakap pasal shaklee, kalini kita tengok sudut business pulak. So apa yang korang tahu pasal business ? Macam macam benda kita nak kena tahu. Saya ceritakan point point penting dalam nak business .(Saya takdalah pakar, apapun kalau ada nak tambah, sila komen di bawah ni.)





  1. PRODUK- yang ni paling penting, pilih produk ok. Apapun banyak produk yang bagus kat luar sana. Banyak juga testimonial. Kami di shaklee produk kami di sokong pula dengan ujian klinikal.
  2. MARKETING - dulu memang kita banyak buat iklan tvlah, flyers, suratkhabar, radio dan sebagainya. Sekarang ni dah jadi makin mudah dan makin murah, dengan adanya blog, fb, twitter dan sebagainya.
  3. MODAL- yang ni biasanya jadi halangan utama dalam business. Ada yang sampai kena loan ribu ribu . Memang sukar. Apapun kami disini hanya bermula dengan RM 65 sahaja. Itupun upline saya yang bayar hehehe.
  4. CUSTOMER - kalau takda customer, macam manalak tu ye. Customer ni kita boleh target, siapa yang sesuai dengan produk kita.

Hmmm, ada lagi rasanya nak tambah ni, nanti saya fikirkan lagi. Apapun, saya enjoy dengan business shaklee saya sekarang.

Comments

Popular Posts