Lecithin Dan Kebaikkannya

Salam sejahtera. Hari ahad ini, saya nak cerita pasal khasiat Lecithin . So korang yang belum tahu lagi pasal lecithin, hoo mugkin boleh refer post post sebelum ni. Selain dari beberapa isu halal . gelatin dan sebagainya, lecithin ni kiranya lebih best ambil, dengan bajet yang berpatutan, anda boleh rasakan kenikmatan dan kelainan pada badan anda. Banyak juga testimoni di luar sana , ramai turun berat badan berkilo-kilo, hooo. Oklah hari ini cerita lain dari berat badan, nak tahu juga apa yang lecithin boleh buat kan ?


lecithin baik untuk otak,rambut,dan kulit



UNTUK KESIHATAN OTAK

Lecithin dikatakan mampu membantu meningkatkan pembelajaran kognitif korang. Bagi otak bergeliga sikit lepas ambil lecithin. Sesetengah research mengatakan lecithin juga mampu merawat penyakit Alzemer . Kalau untuk kanak-kanak 12 tahun ke atas bolehlah ambil lecithin, tapi kalau nak lagi power, korang boleh cuba Omega-3, kuasa minyak ikan.

BAGUS UNTUK RAMBUT  

ni dari page isterisaya, lecithin juga dikatakan baik untuk kesihatan rambut. kiranya kalau korang fatty acids lecithin ni, nanti rambut korang rambut lesu dan kusam tak bersinar. Selain itu , lecithin ni ada vitamin B coline dan inositol yang penting untuk pertumbuhan rambut .

KULIT CANNTIK

kalau korang takda duit nak beli shaklee, boleh try ambil lecithin ni. Kulit cantik ni memanglah best, bajet nak lawa macam tiz zaqyah, takpun cun macam hot janda Rita Rudaini. Hoo, apapun, kulit cantik ni memang idaman setiap wanita, termasuklah juga lelaki metrosexual diluar sana. . Tapi nak best, boleh cuba macam -macam lagi, ESP shaklee buat masker pun layan jgk, hooo.

Comments

Popular Posts