Bagaimana Serigala Jahat Menjadi Kaya?

Saya dan wife sempat jugak singgah BIG BAD WOLF 2012 kat the mines haritu. Apa yang best masa tu, walaupun hari biasa, memang ramai orang kat sana. Ada jugak yang saya tengok ambil cuti semata mata nak beli buku untuk anak-anak. Rasanya buku yang kat atas tu adalah yang betul betul menarik minat saya.


big bad wolf



THE SMART SWARM

Yang ni paling best, bagaimana kita belajar kehidupan ciptaan Allah yang bekerja berkumpulan. Korang tahu tak semut seorang dia tidak pandai. Tapi SEKUMPULAN SEMUT adalah satu kumpulan yang hebat. Korang pernah tahu tak, ada algorithm computer yang mengadaptasi semut ini untuk menyelesaikan masalah yang mempunya banyak variable . Saya dulu pernah membaca tentang algorithm ini yang dinamakan Ant Colony Optimization (ACO). So memang menarik. Saya baru je sempat baca sikit, nak try habiskan

MARKETING SUPERSTAR 

saya sempat belek-belek, ok, yang ni simple tapi menarik, concise, padat. Satu satu tips diulas dengan mudah. Oklah, contohlah, kalau saya jual alfalfa shaklee, adakah saya nak jual teknologi shaklee ? adakah saya nak jual natural shaklee tu ? Tidak sama sekali. Apa yang penting, orang tu sebenarnya dia nak beli kesihatan tu. Senang cerita , dia nak beli BENIFIT , bukan PRODUK.

BUKU LAIN

Yang merah TOP tu, banyak berkisar tentang makanan. Apa yang kita boleh pelajari dari business makanan. Hmm, kena baca ni, tapi sibuklah dengan business SHAKLEE ni. Oklah, dah nak kul 1 pagi ni. Selamat Malam semua

Comments

Popular Posts