Arreessa Zulaikha

CARA BUAT NAMA ARREESSA

Salam sejahtera, syukur Alhamdullilah isteri saya dah melahirkan anak sulung kami. Arressa Zulaikha binti Muhammad Faiz pada 1/10/2010 jam 10.46 pg. Mari cerita sikit tentang namanya,

Al kisah sebelum nak sambut cahaya mata, memang wife dan saya ada juga membuat sedikit bacaan kat internet dan buku buku, macam macam namalah, antaranya, saya tak yah sebutlah, hehehe. Tapi masa tu jantina belum pasti lagi, tapi masa wife saya pregnant 8 bulan, dah mcm nampak anak perempuan. Oklah, kata wife dia nak letak nama Arissa Zulaikha, hehehe.


sejarah nama arreessa zulaikha


FORMULA ARREESSA

Okleh, 2/10/2010 tu, kawan saya en nazmi dari JKB, UM. hehehe tersalah eja nama arissa. di facebook nya, jadi Areessa. Oklah. Tapi bila saya tgk balik, Areessa ada 7 huruf, Zulaikha ada 8 huruf. Jadi saya kata saya tambah lagi satu huruf supaya kedua dua nama ada 8 huruf. Tulah jadinya ejaan Arressa Zulaikha.

Fakta menarik:
1: Arissa bermaksud kuat, azam.
2:Zulaikha bermaksud cantik.
3: Arreessa ada 8 huruf dan Zulaikha ada 8 huruf, 8+8=16, nombor rumah kami
4: 8-arressa duduk seksyen 8, 8 kedua, tok dia pun duduk seksyen 8
5: Arreessa, ada dua A, dua R, dua E dan dua S.

tulah je kot, hehehe, Semoga Arressa menjadi anak yang solehah, Amin

Comments

Popular Posts